Produkter

Projektering och Försäljning av Solcellsanläggningar

Solcellspaneler

Det finns några olika varianter av solcellspaneler. De standardmått som panelerna har är 1,6*1m eller 2*1 m. Effekten per panel är mellan 270Wp och 360Wp.

Polypaneler: Ofta blåaktiga med lite lägre effekt. Sätts normalt på stora tak typ ladugårdar och industrifastigheter. Vi offererar inte denna typ till villatak.

Monopaneler: Finns med vit baksida samt helsvarta. titta på installationssidan så ser du skillnaden. Detta är den paneltyp som vi ofta monterar på villor. Effekten på dessa är oftast runt 300Wp per panel. Garantitiden är normalt 10-12 år.

Glas/Glas paneler: Dessa paneler är monopaneler med glas på bådas sidor (fram och baksida). Det gör att hållfastheten är bättre än på de paneler och endast har glas på framsidan. Sett märks på att garantitiden är 30 år.

Växelriktare eller Inverter som det också kallas!

Växelriktaren är den komponent tillsammans med optimerar som omvandlar elenergin som kommer ut ifrån solcellspanelerna och gör om den till vanlig hushållsel som används i fastigheten. Solcellspanelern kopplas till sid otimeraren som sedan kopplas samman till en ”sträng”. Denna sträng (kan vara flera) kopplas in i växelriktaren som utför omvandlingen av tallen till husel.

Vi använder uteslutande utrustning av fabrikat Solar Edge. De är för närvarande den enda tillverkaren som har denna lösning.

Läs mer om Solar Edge och dess stora fördelar här!

Övervakning

En av Solar-Edge stora fördelar är möjligheten till en omfattande övervakning. Växelriktaren ansluts till internet och ger dig möjligheten att följa din anläggning och aktuell och tidigare produktion.